Bonaire

Ontdek wat er allemaal te doen is op dit prachtige eiland

Bonaire

Bonaire is een Nederlands eiland in het Caribische deel van Nederland, dat sinds 2010 bestuurlijk als Caribisch openbaar lichaam een bijzondere gemeente vormt. Het is gelegen in het zuidelijke deel van de Caribische Zee, voor de kust van Venezuela, en behoort tot de ABC-eilanden van de Kleine Antillen.
Bonaire is één van de weinige nog ongerepte eilanden in dit gebied en is bij uitstek geschikt voor mensen die houden van natuur, watersport en natuurlijk het onderwaterleven. 

The Noble Knight Award
Energy Source Award
The On the Dot Award
The Extra Mile Rookie
The Collaboration Winner
The Pop Culture Expert
The Skydiving Award
The Change Agent Fan
The Collaboration Junkie
Detective Police Winner

Top 5 "to do" Bonaire

Wat is er allemaal te doen op Bonaire? Er is heel veel te doen voor toeristen, maar ook voor iedereen die (tijdelijk) op Bonaire woont. Hieronder de top 5 bezienswaardigheden die je echt niet mag missen.

Op de kentekenplaten van Bonaire staat niet voor niets "Divers Paradise". Het water rondom Bonaire is beschermd gebied en behoort tot de mooiste locaties ter wereld om te duiken. Vele duiktouristen bezoeken het eiland om te genieten van het onderwaterleven dat hier op veel plaatsen nog volledig ongerept is. Uniek aan het duiken op Bonaire is dat men op tientallen locaties een kantduik kan maken. Duikers parkeren hun auto bij zo'n locatie en lopen eenvoudig het water in om een duik te maken. Hierdoor is duiken heel toegankelijk en is men niet gebonden aan het maken begeleide bootduiken. Een bijkomend voordeel is dat duiken hierdoor heel rustig is. Men duikt niet in een grote groep en kan een plek uitzoeken waar niemand is en men in alle rust kan genieten van het onderwaterleven. Natuurlijk zijn er voldoende operators die ook bootduiken aanbieden. Vooral wanneer men bij het kleine eiland Klein Bonaire wil duiken kan men gebruik maken van de diensten van deze operators.

Een unieke plaats om te windsurfen is vanaf Sorobon beach. Op deze plaats waar het water extra warm is, praktisch altijd wind staat zijn dagelijk talloze windsurfers te vinden, die recreatief surfen en professionals die oefenen in free-style surfen. Het eiland heeft al meerdere kampioenen voortgebracht. Het water biedt de ideale condities voor windsurfers en de PWA World Tour heeft dit water meerdere malen gebruikt voor de FORSA PWA World Cup.

Bonaire is uniek gesitueerd op de wind. Hierdoor is de gehele westkust bijzonder geschikt om te zeilen met grote, maar ook kleine zeilboten. Er zijn diverse bedrijven die zeiltrips organiseren, en u kunt zelf ook een open zeilboot huren. Volgens sommige bekende wedstrijdzeilers is dit het mooiste zeilwater ter wereld. Zeilers met een groter hart, meer ervaring en een forse boot kunnen natuurlijk om het eiland heen, waar het water een stuk onstuimiger is.

Washington Slagbaai is onderdeel van het beschermde gebied van het Bonaire National Marine Park. Natuurliefhebber en liefhebbers van zeldzame vogels mogen een bezoek aan dit park simpelweg niet overslaan. Adembenemende uitzichten over zee, de ongerepte natuur en het Goto-meer maken een bezoek aan deze plek meer dan waard. Bezoekers kunnen met een eigen auto het park in en er zijn diverse routes die bezoekers door het park leiden. Vooral het 'eindpunt' bij het Goto-meer is een traktatie voor vogelliefhebbers. Dit is een plaats waar vele zeldzame vogels komen.

Een onbewoond eiland, vlak voor de kust van Bonaire. Vanaf Bonaire lonkt dit kleine eiland met haar paradijselijke wit zandstrand en roept om bezocht te worden. Klein Bonaire is eenvoudig te bezoeken met de watertaxi, die regelmatig tussen Bonaire en Klein Bonaire op en neer vaart. Er is letterlijk niets op dit eiland behalve een schitterend wit strand. Zelf een bootje huren is ook mogelijk en op die manier zijn nog veel meer mooie plekjes van dit eilandje te bezoeken.